• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

S : 2kg to go

Masih belum terlambat rasanya nak ucapkan Selamat Tahun Baru Maal Hijrah kepada semua umat Islam. Semoga perjalanan hidup untuk tahun ini dan akan datang berjalan dengan lancar dan seperti yang diharapkan ditambah lagi dengan keberkatan dari Yang Maha Mencipta.

Bila tiba tahun baru, mesti masing-masing tak ketinggalan dengan azam tersendiri. Azam saya nak lunaskan azam tahun lepas yang tertunggak.Itu saja. Dan ada beberapa azam yang tak berapa perlu diheboh-hebohkan kepada orang ramai. HEHE.

Saya berada di rumah sepanjang hujung minggu. Detik pertama pertemuan saya dengan emak, perkara utama yang saya tanya, " Mak, orang kurus tak?" Dan jawapannya amat memberansangkan. Emak cakap saya kelihatan langsing err, kuruslah tapi tidak cekung dimuka. Okek, saya suka begini. Baju-baju yang ketat saya sudah boleh pakai. Dan sekarang saiz S bukan lagi menjadi sebarang masalah bagi saya. HAHA.


Abaikan ayat-ayat berunsur riak di atas. Saya bukan nak menunjuk saya mampu menjadi kurus atau apa. Tapi sebenarnya penyumbang utama kepada kekurusan saya adalah faktor kesihatan di samping beberapa faktor lain seperti emmm persekitaran (global warming), ekonomi dunia (inflasi yang mempengaruhi kadar pengangguran negara) dan beberapa lagi perkara peribadi. Nak percaya atau tidak it's up to you sebab i pun tak percaya i boleh kurus sebab benda-benda seperti yang tertulis di atas.

Tapi percayalah, kekurusan saya ni hanya mampu bertahan beberapa lama saja. Bila dekat rumah, melantak tak hengat dunia. Tak usah saiz S, silap-sila saiz L pun tak boleh masuk. But, lucky i tak duduk rumah, kalau tak mesti dah jadi ikan buntal. My next goal is untuk menjadi seseorang yang berada di dalam lingkungan bawah 50. Kira kalau masuk angkat berat dengan harapan i boleh menang kalau masuk group ni. HAHA.

2010 hanya tinggal beberapa hari saja lagi. Dan saya tak berharap perkara yang berlaku pada akhir tahun lepas berulang lagi sebab saya penat dah membazir air mata pada jalan yang tak betul. Dan semoga tahun 2009 yang bakal berlalu ni dapat memberikan seribu pengajaran bagi diri sendiri supaya pada hari yang akan datang lebih berwaspada dan berhati-hati dalam segala hal.

Selamat Tahun Baru Maal Hijrah. Salam Sayang dari saya, ainkarim.


psst: mungkin akan ada kejutan dalam masa terdekat. It's a 'MUNGKIN'. HEHE. Kejutan apa, tak boleh cakap. Kalau i bagitahu, bukan kejutan namanya.

5 comments:

Misz_zana85 said...

hehe..samela ngn kak zana, byk lagi azam yang tertunggak..hih

azizan4444 said...

haha..suke mkn ke?ad sstgh org mkn bnyk gler tp bdn ok je..ngeee..slm maal hijrah

my name is Ain said...

Kak Zana

hihi..pengantin baru punya azam xkn xde kak..haha..

my name is Ain said...

Azizan

erk..suka..tp ikut mood.. ada masa suka ada masa xsuka..tp lbh bnyk suka dr tak..(belit2 ^$#^%^&^%%##@)

salam maal hijrah jugak

dilot said...

erk..apekah kejutan tu ain..?=)

dah lame tak singgah sini..=)smile jugak..hehe

http://www.dilahdilot.com/hidup-berani-untuk-gagal-2

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards