• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Blog Bukan Kekasih Hati Lagi

Hampir 10 hari saya tak menulis, menaip, mengarang. Dan hampir 10 hari juga blablablabla. Saya malas cakap panjang.

Ke mana saya menghilang? Saya tak hilangkan diri ke mana-mana pun sebenarnya. Saya hanya apply cuti tahunan pada blog. Bagi dia rehat dan saya sekali turut rehat. Sebenarnya nak minta jadi penduduk tetap di Dubai, tapi permohonan saya ditolak. Err, sila jangan percaya.

Ya, pada mulanya memang saya mahu membawa diri ke luar dari Malaysia. Tapi saya sedar, err, belum pandai jaga diri sangat. Kalau mahu pergi pun mesti kena ada orang tolong teman. Muhrim lah yang pastinya. Tapi, saya rasa tu semua tak perlu. Tapi kalau ada permintaan apa salahnya. Saya lagi suka. Tinggalkan segala-galanya di Malaysia dan duduk menetap di negara orang. Masa tu baru seronok nak rindu-rinduan. Selalunya kalau dah di depan mata memang perasaan untuk menghargai itu tak ada. Lebih baik jauh dari dekat.

Sepanjang 10 hari ini juga banyak benda yang saya dapat. Kawan baik, kawan tak berapa baik. Kawan susah senang, kawan senang. Banyak lah kalau nak tulis. Tapi saya pendekkan.

Jangan pikir saya turut menjadi mangsa korban dan turut dijadikan sup ke apa. Tak. Saya masih panjang umur lagi. Cuma blog bukan lagi kekasih hati saya. Saya kecik hati ke? Tak lah. Saya cuma perlu masa. Masa untuk bersendiri sebelum sampai masa untuk tidak menjadi sendiri lagi. Ayat macam biasa. Lintang pukang.

Blog tak best memang macam ni. Susun ayat pun macam ke***g. Tatabahasa jauh sekali. Banyak sangat error. Bahasa rojak tak payah cakap. Kalau buat karangan sekolah rendah pun fail.

Bosan. Buang masa kan baca.
Nak pergi jenguk blog satu lagi. Babai.




6 comments:

Honey Bee said...

amiklah ms ek utk cuti dr tulis blog tp jgn merajuk trus plak...okay?

Tihara said...

alaa honey..ain tu saje jer tu..nak bikin gempak..hehe,ain jgn marah eks..gurau jer..semuga hidup ni tetap ceria spt selalu

dilot said...

take ur time ain...

amik udara segar dulu..k..

my name is Ain said...

Honey
xmerajuk pun.. huhu

my name is Ain said...

akak
huhu..kalau sy senyap terus tu adalah sebabnya..

my name is Ain said...

dilot
thanx dear..tiap2 ptg nk jalan tepi pantai depan rumah..smbil2 main mata kat laki2 kt situ..haha..gatal

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards