• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Pertanyaan Pada Hari Raya...


Mood raya masih ada. Jadi saya ucapkan Selamat Hari Raya.

Pengalaman raya saya tahun ni cuma biasa-biasa saja. Jualan kek pun menjadi. Dan tahun depan insya-allah akan buat perancangan dengan lebih awal. Orang cakap rezeki bulan puasa memang mencurah-curah. Masa tulah kita nak cari rezeki lebih dan halal pastinya.

Budak-budak kecil datang beraya bertanyakan duit raya kepada saya. Siapa yang bernasib baik memang dapat. Yang tak bernasib baik tu mungkin belum sampai rezeki saya pada dia. Atau boleh diklasifikasikan sebagai kurang comel di mata saya. HEHE.

Itu yang kecil Asyik mintak duit raya. Yang besar? Pun tak kurang juga. Ada juga yang minta. Tapi maaflah memang tak dapat. Ada jugak yang tanya soalan yang 'kureng' sikit. nak jawab pun macam nak tak nak je. Contohnya adalah seperti berikut, " Anak dara sorang ni bila nak makan nasi minyak?"

Amboi-amboi ewah-ewah, mulut macam takda insurans. Bukan aku tolak jodoh ke atau jual mahal. Cuma aku belum bersedia. Tapi jawapan saya kepada mereka yang bertanya memang cukup simbolik. " Nasinya dah ada, minyak je belum jumpa," Pandai-pandailah korang fikir sendiri apa maksudnya.

Bosanlah bila orang asyik tanya soalah tu. Saya nak bina kerjaya dulu. Kumpul duit untuk mak abah. Buatkan rumah yang selesa untuk mak abah. Aaahhh, banyak sangat perancangan. Tapi saya tidak menolak sekiranya jodoh sampai sebelum sempat saya melaksanakan semua perancangan saya. Kita hanya merancang kan? Yang nun di atas yang menentukan.

Falsafah saya, selagi mak dan abah hidup di dunia, selagi tu saya akan buat yang terbaik untuk mereka. Ahh, berhantilah bercerita pasal falsafah semua. Nanti tak semena-mena ada yang banjir di depan pc.

Perancangan saya, saya terfikir untuk melakukan sesuatu kepada blog saya. Tapi tak tahu apa. Semuanya masih dalam perancangan.

Di harapkan, kepada yang sudi baca blog saya, janganlah berhenti membaca walaupun jarang ber'update' ye. Insya-allah saya akan merajinkan diri lepas dapat laptop baru nanti. Yeeeeehaaa.

So, till then. Babai. Muaxx.

2 comments:

Tihara said...

salam raya n maaf zahir batin ain..

lama tk bc tulisan ain yg santai. :)

my name is Ain said...

selamat hari raya kak, maaf zahir batin..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards