• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Doktor Tak Kata Saya Mengandung


Alhamdulillah.. Syukur sangat-sangat pada Allah sebab memberikan saya peluang untuk menggunakan kepandaian akal fikiran ke jalan yang benar. Dan Insya-Allah saya akan menunaikan nazar seperti yang telah saya niat sebelum ini.

Semuanya erjalan sangat lancar seperti tanpa di duga. Ibarat buah durian yang tiba-tiba jatuhke rba. Apa jadinya?? Luka la kan.. Tapi kenapa orang selalu memberi perumpamaan kalau rezeki datang mencurah-curah adalah seperti durian runtuh.. Argh, abaikan.

Baru je lepas pulang dari membuat medical check up. Buat X-Ray, morphine test, blood test, periksa mata, blood pressure dan sebagainya lah. Saya rasa seronok sebab tak perlu tunggu lama. Tak sampai 40 minit semuanya dah siap walaupun perlu tunggu giliran yang ke-8. Cukup pantas tak?

Result segala test keluar pun tak sampai 10 minit, tak sempat nak bermesra dengan baby yang duduk sebelah seat saya tadi. Cute betol. Tangan lepas kena cucuk masih terasan sengal dia sampai sekarang. And doktor takda cakap macam, " Tahniah cik, tak lama lagi cik bakal jadi ibu," Takda. Takda. Dia cuma cakap, tahniah cik. Diterima bekerja di .......... dan cik boleh pulang sekarang.

Aku yang terbangak dekat situ terus tanya, "Ah?? Betul ke? Terima kasih."

See. Terlalu cepat servis dia sehinggakan tak berasa jemu menunggu giliran di situ.

Oklah, perut saya memang takda isi. Sebab belum kawen lagi. Mana boleh ada baby. Yang ada lemak tepu serta tidak tepu yang sukar untuk dihapuskan. Siapa ada formula tolong bantu saya.

Sekian.


Eceh.

5 comments:

kiwi wiwi said...

haha adess tertipu pulak. adoiii

Tihara said...

kompiuh 3x..patut nye hakak yg pegnant

Mata Pena said...

alaaaa...
keciwanya aku dgr ain.. :)

d' azali said...

tajuk iye..suprise tol la..huhu

wan_iz said...

adeh.. hampir2 tertipu.. huhuh

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards