• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

'Kerja' Gila

Salam Maal Hijrah. Selamat Tahun Baru dan selamat membuka baru.

Perasaan saya sangat sebal hari ni sebab perlu bekerja pada hari sepatutnya tidak bekerja. Sebal tahu. Bukan sebak.

Bangun tidur pagi tadi pun macam nak tak nak. Tapi bangunkan juga sebab perlu solat Subuh menunaikan kewajipan. Dalam hati dah macam-macam rasa sebab perlu kerna. Nak maki hamun pun dalam hati saja. &^%&**^$£%$^%&*&££

Shift button kat keyboard saya ni memang gila. Abaikan.

Kita sambung cerita perlu kerja waktu cuti.

Ini bukan kali pertama saya perlu bekerja pada waktu cuti umum. Semasa sambutan Hari Malaysia pun saya perlu bekerja. Ini kan pula Maafl Hijrah yang tidak mendatangkan apa-apa makna pada kaum yang bukan beragama Islam. Sepatutnya pada hari ini boleh melakukan perkara-perkara seperti berpuasa dan berdoa banyak-banyak semoga perjalanan kita pada tahun ini berjalan dengan lancar dan diredhai Allah hendaknya.

Tapi apa nak buat. Kerja makan gaji. Bengang jugak rasa. Tapi what can i say. Boss is always do the right decision even though he sometimes makes silly mistakes like, what does it mean by PARENTS? Bo**h betul.

Saya rasa blog saya sekarang menjadi tempat luahan ketidakpuas hati saya terhadap kerja saya. Terima saja lah seadanya sehingga saya membuat keputusan untuk berhenti kerja untuk menjadi suri rumah sepenuh masa perhaps. Ahahaha

Nak buat-buat demam dan sakit kepala boleh tak? Takda mood nak kerja. Dari pukul 9 saya masuk kerja sampai sekarang belum satu kerja pun saya sentuh. Pagi-pagi mengadap komputer buka FB, Email, Email, Email (berapa banyak email daa), blog dsbg. Tak da mood. Turn on radio semua lagi Christmas. Lagi lah malas aku nak kerja. Takda pulak lagu Maal Hijrah. Kalau tak boleh beraksi nasyid dalam office.

Emm. Nak pergi pusing-pusing belakang office sekejap. Melawat anjing sakit parkinson asyik ketar-ketar tu. Lepas tu agak-agak kat luar panas baru masuk office buat kerja.

TATA.


p/s: i love u

4 comments:

Wai said...

haish.... dah overly stressed budak sorg nih.....

Rashid said...

wah kerja masa cuti? memang memboringkan. Rasa semacam je..

Masa-masa cuti kan seronok duk santai-santai.. tgk filem hindi ke.. hehe

d' azali said...

nk wt cmne.. kojo jo lah

Tihara said...

nyanyi lah nasyid tu, mau dengar..ileks ye ain

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards