• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Mencari Cinta Sejati


Salam semua.
Blog kembali di update.
Tapi kali ini mengenai kisah Mencari Cinta Sejati.

True love is so precious that it is said, "If you find true love, make sure you learn to keep it." So, if you have embarked on a treasure hunt to find the perfect love, the following quotes about finding love should direct you in your quest.
Kenapa tiba-tiba saya mengutarakan cerita mengenai mencari cinta. HUHU. Begini ceritanya. Semenjak minggu lepas, kesihatan saya masih lagi belum beransur pulih malah semakin teruk. Semalam telah membuat temujanji bersama doktor dan doktor cakap tekak saya mengalami satu fasa pembengkakan. Serius sakit. Mahu telan air liur pun seksa rasanya. Cuba anda bayangkan bagaimana keadaan saya sekarang.

Setiap kali makan, saya akan memuntahkan balik makanan tersebut. Keadaan tekak yang sedang sakit ni tidak boleh langsung diisi dengan makanan yang pedas padahal makanan itulah yang menjadi kegemaran saya sejak dulu lagi. Untuk seketika saya menjadi pembenci pedas. TERPAKSA. Saya akan batuk sehingga mengeluarkan air mata, kerana terlalu sakit menahan di bahagian perut. Setiap kali itulah, rakan-rakan disini menganggap saya menangis padahal saya menahan kesakitan di perut.

Apa pula kaitannya cerita kesakitan saya dengan Mencari Cinta Sejati ni? Mesti anda tertanya-tanya. Ya, cinta sejati memang sukar dicari. Macam dalam quote kat atas tu. Cinta sejati memang sukar dicari, tapi apabila kita memperolehinya, pastikan kita menjaganya dengan sebaik mungkin. Begini kaitannya. Saya merasakan, seseorang itu memerlukan seorang kekasih sejati setiap masa tidak kira waktu senang atau susah. Dan saya merasakan, pabila mempunyai seseorang yang sentiasa mengingatkan kita supaya sentiasa menjaga kesihatan, dan mendorong kita dari segala segi, pasti semangat itu akan sentiasa tertanam dalam diri. Dan juga boleh dijadikan peransang untuk segera sembuh. HUHU.Senang cakap,tempat untuk bermanjalah kan. Bukan 'manja' lain yang saya maksudkan. Kalau anda berfikir tidak biru pasti anda akan faham maksud saya. HUHUHU.

Sejak berada di sini, saya rasa kehidupan saya sangat lost. Lost dalam erti kata apa pun saya tak tahu, tapi saya seronok. Ramai kawan, makan pun best. Tapi PENAT.

Saya tak tahlah.Ada kaitan atau tidak enty ni dengan tajuk dia. Korang paham-paham sendirilah ye. HUHU.
Love is a temporary madness. It erupts like an earthquake and then subsides. And when it subsides you have to make a decision. You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part. Because this is what love is. Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the promulgation of promises of eternal passion. That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are.

Love itself is what is left over when being in love has burned away, and this is both an art and a fortunate accident. Your mother and I had it, we had roots that grew towards each other underground, and when all the pretty blossom had fallen from our branches we found that we were one tree and not two.
- Captain Corelli's Mandolin. "Love is the beauty of the soul." --St. Augustine




13 comments:

Cik Mira said...

cinta kadangkala menyakitkan :((

pn-iena said...

moga cepat sembuh ya ain!..take care.. moga ketemu cinta sejati..

Encik Azizan said...

mcm simptom selsema... je?heee..rajin2 mkn ubat la ye

ije said...

jatuh cinta kot? tu xtau lost sb apa. erk

Rantong said...

Salam ziarah. Blog dan posting yang menarik.

View Profile: Rantong™

Nadia Yuna said...

cinta memang sangat sakit. tapi bila bahagia juga sangat bahagia

love is unpredictable

=)

Misz_zana85 said...

Semoga lekas sembuh..

DilOt said...

cinta kadangkala indah..tp kadangkala amat pahit untuk ditelan...

Tihara said...

ooo..tengah dilamun cinta mek ain ni..

[yAN!e][pUTraJAya] said...

cinta itu umpama ubat...
ada yg boleh menyembuhkan....ada yg menambah kesakitan...

huhuhu...semoga cepat sembuh dik

Honey Bee said...

seronok klu idup kt ni ada tpt bermanja selain family n kengkwn...

even in good or bad time we have in our life...
mencari cinta sejati tu bkn senang...sbb bila di cari dia xdtg...bila xdi cari...dtg bersepah2 (sila ignore my bahasa..heheh)..

apa2 pn...doakan ain in good health k..
cepat2 sembuh k...
sbb xseronok kan klu sakit...take care :-)

chekdenoor said...

Bila sakit....barulah kita menghargai hari hari kita sihat.....hmmm.... bila dah tua cam chekdee....bila sakit...ketakutan kepada kematian akan datang.......takut sangat.......

- - [ 4nkEl r4p ] - - said...

cinta = kalau tak bersedia nak hadapi kesakitan jangan la mengenali apakah ia

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards