• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

6 February punya entry.

Entry ni saya dah buat seminggu yang lalu. Tapi apa yang telah berlaku, didapati ia telah tersimpan di dalam draft selama tempoh itu. Biasalah saya ni. Takkan kamu tak kenal. Kejap rajin update. Kejap malas. Bila malas, berjanggut lah jawabnya nak tunggu entry.

Tapi kali ni, saya nak buat entry khas untuk kawan saya yang bernama Dayah di atas majlis perkahwinannya bersama Alif yang selamat dilangsungkan pada 6 Feb lepas di Kuantan, Pahang. Jauh tu saya datang dari selatan ke Kuantan. Tidur dalam bas sampai sakit tengkuk. Nasib duduk single seat, kalau duduk couple seat confirm dah malu sendiri lebih-lebih lagi kalau yang duduk sebelah tu lelaki.

Kami berempat iaitu Aini, Yus, saya dan kawan Aini yang saya dah lupa nama dia (Sarah kot) sori sangat tak ingat, bertolak dari ibu kota seawal jam 8 pagi. Dan sampai kira-kira pukul 12 lebih. Saya ditugaskan menjadi penumpang sepanjang perjalanan, so memang tidur sajalah jawabnya. Tapi bila sampai area Genting, saya bangun. HAHA.

Saya berada di cloud 9 ketika ini, lihat awan di sekeliling. Sejuk menggigil dalam kereta.
Yang minah ni tak habis-habis touch up. Lepas touch up sambung tidur. Bangun tidur touch up balik. HAHA. Kesian Yus, saya buat cerita. Wiwit, compact powder tu macam kenal lah. Kuang3.

Sesampai di majlis perkahwinan, kami serbu bilik pengantin. Bukannya nak salam emak pengantin. Wah3.
Ini lah dia pengantinnya. Orangnya memang kecil molek. Kurus je. Aih, bilalah aku nak kurus macam tu. Cantik. Manis. Sopan. Ayu. Apa lagi. Ni pengantin tengah berdebar-debar menunggu kedatangan pengantin lelaki.
Yang ini, penyebuk terhebat. HAHA. Kenangan kita berempat masa semester 3 memang takkan saya lupa. Dayah dah lepas, sapa pulak lepas ni? HAHAHA. Biar yang kat atas sana jawab.

Tanpa segan silu, kami jadikan kawasan kenduri seperti kami yang punya dengan mengambil gambar tak hengat dunia tanpa memerhatikan orang sekeliling yang memandang ke arah kami. Lepas grad memang takda jumpa.Tu yang bila jumpa gosip tak hengat dunia. Bukan gosip mengumpat okeh, kami gosip perkara yang membina. Well. HAHAHA.

Dan sebelum pulang, kami sempat merakamkan kenangan bersama kedua mempelai di atas pelamin anganku musnah.

Ni sebelum kedatngan Midi dan Saiful. So, gambar korang takdalah ye. Banyak sori.

Sebelum saya chow, saya ada sedikit ucapan kepada pengantin. Eceh..

Saya doakan hubungan kalian kekal hingga ke akhir hayat. Jangan gaduh-gaduh, baling-baling pinggan, campak-campak handphone. Sayangilah harta benda anda. Apa yang penting, kena saling faham-memahami. Alif, jangan jealous tak menentu. Dayah tu baik orangnya. Kau buat hal, siap kau. Kah3. Siap bagi warning.

Saya harap pengantin baca entry ni. Sebab atas request pengantin perempuan.

p/s: Bila boleh dapat baby? HAHAHA.

Babai. Nak tidur. Update blog ditengah malam.

2 comments:

aduka said...

mu plak bila nk kawen?ke dh kawen?haha

my name is Ain said...

aduka

kalau saya dah kawen mesti datang bersama suami tercinta.. kah3..

nnt la pikir ble nk kawen..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards