• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Kepergian Saya ke Daerah Seberang

Malam ni saya rajin nak update blog. Almaklumlah, esok nak pergi makan angin. HAHAHA. Angin yang tak berapa angin sangat sebenarnya.

Jumaat saya ponteng kerja, malam insya-Allah akan selamat berada di Kuala Lumpur. Haa, Kuala Lumpur, here i come again.

Diam tak diam, kontak saya bersama AIA hanya tinggal beberapa hari(sebulan lagi sebenanrnya). Uh, pantas betul masa berlalu. And, for sure I'm counting those days. Cepat lah cepat lah. I'm totally sick of staying in this house. Bengang beb. Tambah emosi PMS saya bulan ni melebih-lebih. Ahh, angin berpanjangan la gamaknya. Saya bengang atas alasan yang memang kukuh untuk dibengangkan.

Aish, tak baik mengeluh.
Saya rindu emak saya. Aih.. Skemanya gambar ni. HAHA

Berbalik pada cerita esok. Saya tak sabar. Sangat tak sabar. Sebab akan berpeluang berjumpa seseorang, dua orang, tiga orang, empat orang dan lebih lagi. Can't wait.



Anda jangan lah berasa pelik atau janggal. Sebab sejak akhir-akhir ni entry saya bercampur-baur (hahaha) bahasa melayu dan inggeris. Sebab saya rasa nak cakap omputeh pulak. HAHA. Kena praktis beb, lepas ni saya nak cebur bidang yang memerlukan saya berkomunikasi dalam bahasa melayu, inggeris; chineese and tamil would be an extra advantage. Tapi saya hanya tahu perancis saja. Bonjour! Je t'aime. Eceh.

Suasana dalam bilik sekarang memang macam kapal karam. Tunggang sana, langgang sini. Haih, apa punya bahasa. Kadang-kadang saya rasa bereksperimen dengan bahasa would be an extra fun. Sangat funlah. Serius funny.

See. See. Lama tak update panjang-panjang, tiba-tiba entry kali ni jadi panjang pulak. Selalu bukak blog, pastu main game. Game. Game. Game. Kalau dulu, blog. Blog. Blog. Coolblog lagi sedap. Chocolate milk tea with bubble satu!

Sebelum saya meninggalkan blog dan tanah air Johor tercinta, saya ada isu yang ingin diketengahkan di sini.

Kenapa remaja Melayu berlumba-lumba nak sambut Valentine's Day sedangkan penganut agama lain lebih ramai yang tak nak sambut. Diorang lagi cakap, kalau nak tunjuk perasaan cinta, hari-hari pun boleh tunjuk tak semestinya pada hari valentine. Korang tahu ke apa tu hari valentine? Sebok nak sambut valentine's day tapi tak tahu asal usul dia.

Istighfarlah banyak-banyak. Dan kepada perempuan jangan lupa pakai cawat besi pada hari tersebut bagi menjamin dara anda daripada diragut. Erk!

Selamat Hujung Minggu.

footnote: fisrt time aku buat entry yang ending menggunakan bahasa berbaur dot dot.





1 comments:

aduka said...

hahaha.. bgus la tu.. biar dot dot dot pn.. asalkan JELAS.. kalu kias2 ni diorg wat BODO je.. x gitu?

=)

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards