• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Penantian Menyeksakan


gambar kredit kepada : http://hatiwanita.files.wordpress.com

Orang cakap penantian tu satu penyeksaan. Betul ke? Kalau tak rasa memang tak tau betapa seksanya menanti. HAHA. Aku cakap sebab aku dah rasa betapa seksanya menanti. Ye, menanti idea bilalah nak datang kat kepala yang bijak ni supaya dapat dikongsi dekat blog ni.

Sebelum tu nak cerita pengalaman duduk di rumah sewa sepanjang bulan puasa ni. Huh. Sedih. Terkeluar air hidung masa mula-mula masuk rumah tu. Kondisi sangat teruk. No wonderlah bayar sewa bulan-bulan murah. Yang penting sekali, safety dia sangat rendah. Banyak sangat kes yang berlaku kat sini. Lebih-lebih lagi kes pecah rumah. Adoi. Dugaan betul.

Selain tu, persekitaran rumah saya ni sangat kotor. Sebab rumah flat. Sampah merata-rata. Macam tak kutip. Pastu blok memang bau hancing. Pergh, pakai minyak wangi sebotol pun tak hilang kot bau dia. Seksa btol la.. Tapi orang cakap ni semua dugaan, so aku terima la seadanya.

Tapi, part yang aku paling tak boleh terima adalah part toilet dia. Toilet dia kotor and agak tak selesa la. Nak menangis tengok. Gosok gigi pun aku pejam mata sebab tak nak tengok betapa kotornya toilet tu. Sedih kan?

What to do. Terima dulu. Nanti bila dah jumpa rumah yang selesa sikit, aku pindah la. Sebab mak aku sendiri dah bising,dia tak sanggup tengok aku duduk kat rumah macam tu yang safety dia tak terjamin langsung. Safety tu penting sebab banyak la pulak harta karun aku bawak. Laptop aku salah satunya. Kalau hilang nak buat macam mana? Nangis tak berlagu la jawabnya.

KOrang doakan lah supaya aku dapat cari rumah sewa secepat mungkin. Yang penting keselamatan dan kebersihan. Keselesaan tu penting jugak tp yang paling penting sekarang yang dua tu. Nak compare dengan duet memang la susah kan. Nak selesa mesti la kena mahal, ye tak?

Ni salah satu penyeksaan jugak. Penantian mencari rumah sewa baru yang memberikan satu penyeksaan kepada jiwa. Eceh. Ok la, sejak kerja ni pukul 10 lebih da tido. Penat. Gud Night. Selamat malam. Bonne Nuit. Muahxxx


4 comments:

aduka said...

mmg.. penantian tu mmg seksa..
bg i, mmg lgsung x ske mnunggu..
5 minit pn dah xleh..
thats y i ske org tepati masa..

stormz said...

ko ddk kt mana tu ain?

Nur Adibah said...

Sabo Ain. Moga ko dpt rumah yg lg best ye..hee..

my name is Ain said...

aduka


huhu.. sama la.. sy pun tak suka org yg tak punctual.. macam takda disiplin langsung.. n tak hormat org lain..

ilya


aku ddk kat stulang laut.. rmh flat kat area2 situ..

diba


huuu.. saba je skrg ni.. hehe.. thanx diba..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards