• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Bos saya sangat prihatin

Semalam semasa ketiadaan bos iaitu Miss Yap, aku telah menjalinkan hubungan secara senyap dengan suami bos iaitu Mr Aw(tipu). Ha Ha Ha Ha. Gila nak mati ke? Semalam kami telah berborak dengan rancak, sehingga menyentuh beberapa perkara peribadi(tipu lagi). Kami berborak mengisi masa lapang, bukan masa lapang aku tetapi masa lapang Mr Aw kerana dia memang suka ajak aku berborak. Walaupun kerja sangat banyak, dan aku perlu selesaikan dengan cepat, aku tetap melayan borak Mr Aw kerana aku merupakan seorang pekerja yang sangat patuh, berdedikasi, cerdik, malah cantik juga(amboi overnye angkat bakul sendiri). Tak apa, blog aku, aku punya suka nak puji-memuji. Hu hu hu. Ada orang menangis kejap lagi.

"You tak keluar rehat ke?" tanya Mr Aw.
"Tak la Mr. Aw, saya puasa." jawab aku macam poyo.
"Kenapa you puasa? Ganti puasa ke?" tanya dia lagi.
"Hehe" Aku gelak macam kerang busok. "Ha'ah la Mr. Aw. Saya ganti puasa" sambung aku lagi.
"Berapa hari you kena ganti?" tanya lagi orang tua ni, tanya macam nak tolong gantikan je.
"7 hari, saya dah puasa 6 hari, tinggal 1 hari je" jawab aku dengan tak malunya.
"You tak payahla puasa-puasa lagi, saya tengok muka you dah cengkung. Nanti kurus sangat tak sui(cantik dalam bahasa cina)."kata Mr. Aw.

Tengok! Prihatin tak, siap perasan lagi muka aku dah cengkung. Bagus juga ada bos yang prihatin ni. Ni yang buat aku makin rajin nak kerja(eceh, penipu besar). Tak pe, puasa tu dapat pahala selain dapat diet and maintain body. Ha ha ha. Gelak dengan poyo lepas tu get out dari sini. Esok tak payah datang, sebab aku nak pergi bercuti. Ahad pun tak payah datang juga sebab aku nak burcuti juga. Babai.

4 comments:

Sarah Ezeeliya said...

besh jugak de bos prhatin nih..tapi harus beware..hehe..entah2 die syok padamu tak?

mademoiselle ain said...

die prihatin bukan bermaksud gatal.huhu.xde maknanya dia memang baik dengan semua orang. dengan customer pun dia baik.

echah sarudin said...

aku rase bos ko gatal kot...hahah..muke ko mmg cengkong dr kecik2 dlu.kan.kan.

mademoiselle ain said...

haha..ye ke? so aku kena beware la ek pasni. kalo die gatal lg siap arr..huhu..ye ke cengkung dr dlu? mcm tak je..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards