• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Ah Keng dan Handphonenya

Sila ambil perhatian. Entry ini merupakan entry yang dibuat dalam masa tak sampai 1 jam. Jika anda mudah berasa bosan, saya nasihatkan supaya skip dari membaca entry ini kerana ia hanyalah karutan dari tukang karut yang tak pandai mengarut sebenarnya tapi nak tunjuk terror kat dalam blog. Dulu nak jadi tukang karut dikir barat tak lepas sebab tak pandai cakap ikut dialek kelantan. HAHA. Comel betul kena rejek macam tu.

Hari ini saya ingin membawa anda semua ke satu dunia yang membuatkan anda boleh berfantasi secara hebat bukan seperti akademi fantasia yang membuat transformasi tak jadi. Err, kena sue padan muka aku. Sori, aku memang takda minat AF. Sesiapa yang kipas-susah-mati AF tu, banyak sori lah ye. HEHE.



Mula-mula sekali, saya ingin membawa anda ke dunia yang melibatkan gambar di atas ini. Anda perhatikan dengan betul, apa yang peliknya di situ. Tidak payah menjulingkan mata, kerana ia amatlah jelas melainkan anda memakai spec hitam di dalam bilik yang gelap. Erk?! Kau gila apa. Apa yang korang rasa? Rasa nak pukul? Nak makan? Nak nangis? Nak belasah? Nak kentut? Semua perasaan bercampur baur bukan? Begitu juga aku. 1st time nampak sign board ni, memang seriesli aku gelak sampai nak pecah perut. Mak cik aku siap boleh buat dialog lagi.

Ah Keng, sini sekejap. Ni,wa punya handphone mau cakap sama lu. Dia mau angkat wang.
Sambil menunjukkan handphone ke arah muka Ah Keng.

HAHAHA. Handphone boleh meminjam wang. Adoi, saket perot aku. Cubalah buat ayat yang proper sikit ataupun tanya sesiapa yang tahu menggunakan bahasa melayu dengan betul. Menjahanamkan bahasa betullah. Pandai-pandailah kau orang komen, aku dah tak tau nak kata apa. Nak pengsan kat situ pun ada jugak.

Cuba korang berfantasi. Macam mana agaknya kalau handphone boleh meminjam wang? Silalah bayangkan. Indah sungguh dunia.

Fantasia Bulan Madu.


5 comments:

pZah said...

waa suggh demand henpon zaman skrg..

nk kena pesan kt henpon aku ni.

jgn ngada2 nk pinjam duit ngn ah keng..

nnt aku jgk yg kena langsaikan..uhhu

a Q r a m said...

Ini bahasa Cina yang dialih-bahasa-Melayu-kan bulat-bulat.

Sama macam ayat ni :

Connect Your Joy Stick into the server Port, you should find little problem with the Joystick as the server has Plug and Play mode.Masukkan Kayu Ria anda ke dalam lubang pelayan, anda sepatutnya tidak mempunyai banyak masaalah dalam memasukkan kayu ria anda kerana pelayan ini mempunyai fungsi masuk dan main.

my name is Ain said...

pZah

huu..tu la..jaga bek2 enpon tu..kang tak pasal2 nnt awk kena masuk lokap buatan ah keng..

aQram

haha..kelaka betol..saket perot aku pagi2 nih..nk temuntah pulak bnyk sgt gelak..

Tihara said...

fantasi aku plak cemni..dengan bawak sebijik henpon kite boleh pinjam duit kat ah keng pastu kite tebus semula..haha,mcm pajak gadai plak..betul tak ah keng?

my name is Ain said...

Kak Tiha

aah, lebih kurang la tu.. ah keng ckp betol.. 10 markah!

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards