• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

counting days

3 days to go.. Malam ni kakak saya akan pulang dari Shah Alam.

Esok. Saya on leave. Akan pergi bertemu doktor gigi kesayangan. Lepas baca di paper mengenai seorang patient yang dicabul oleh doktor gigi sendiri, saya menjadi takut pulak. Sebenarnya takdalah takut sangat. Cuma seram je. Lagi pun dentist saya adalah seorang perempuan. Apa nak ditakutkan. Takkan dia nak mencabul. Aih? Dah dah stop.

Saya pergi berdua esok. Bersama kawan rapat. Best friend. Lepas tu nak jalan-jalan. Makan angin. Shopping-shopping sikit. Makan-makan sikit. Macam-macam lagi lah. Mungkin lepas tu akan pergi mencari pasal.

Saya dah ketandusan idea sebenarnya. Tak tau apa nak dituliskan lagi. Sense of humor saya pun seakan-akan sudah luput dek usia. Sekarang dah bulan March, 2 months to go. Lepas tu saya takkan lagi menjadi manusia bernama Nurul Ain anak kepada encik Karim yang berumur 22. Nama still sma lah, cuma umur je takda sama lagi. Aiyoo, bila usia makin meningkat ni, saya semakin risau. Tanggungjawab akan menjadi lebih banyak beserta cabaran yang maha dasyat. Ilmu di dada (kenapa di dada bukan di otak?) perlu diperbanyakkan lagi supaya akidah dan iman tidak terpesong.

Lately ni, saya ada berfikir. Adakah wajar saya melanjutkan pelajaran ke peringkat sarjana. Bagaimanakah pula nanti? Aih.. macam-macam. Saya tak nak end up carier saya sebagai seorang pensyarah sebab saya rasa saya tak layak untuk bergelar pensyarah atau berada dalam kelompok pendidik ni. Bukan kutuk golongan pendidik lah, ayyo. Saya cakap sebab saya tak cukup gagah nak jadi pendidik. Tak cukup sabar. Bukankah mendidik tu memerlukan kesabaran. Sesungguhnya minta petunjuk dari Allah itu adalah yang sebaik-baiknya.

Hari Sabtu saya akan sibuk, begitu juga Ahad. Isnin cuti bersempena sambutan Maulud Nabi. Mari pergi berarak beramai-ramai. Huuuuu~

Will update about the engagement ceremony later with a lot of pictures(maybe) and some interesting story.
Till then.


8 comments:

Wai said...

haaaa... umur dah bertambah setahun, dah makin dewasa, kena makin matang, dari segi pemikiran especially....

=)

tiha said...

selamat mematangkan diri..ambik la award kat blog akak..tempet kat sini..

Recent blog post: Award dari Mar

ubey said...

jgn bmbg. ak xkan benarkan ko dicabul oleh dentist tersebut

ain said...

hahaha, kau gila apa dentist perempauan nk cabul aku..huhu..
tp aku ada tergoda sket ngan assistant dia yg ensem n friendly tuh..huhu.. :*

ain said...

hehhe..mekasih kak..

ain said...

hehe..cr kau nasihat aku, nmpk sangat yg aku ni kebudak-budakkan..huhu..

Guest said...

h, xde la sangat....
ske2 je. hahahaha.............
:-$

Recent blog post: Cara Penjagaan Jeans

ain said...

hohoho

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards