• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

10 things i can't live without...

Hari ini nak membuat entry bercirikan ...ape ek??..emm..ntah la..haha..
Sebenarnya semalan before masuk tidur, aku mendapat sebuah(betol ke?)  idea untuk dimasukkan ke dalam entry hari nih..iaitu 10 perkara yang aku tak boleh hidup tanpanya...kenapa aku membuat entry sebegini?? sebab aku punya suka..haha..
  1. God
  2. My parents
  3. myKad
  4. handphone
  5. MONEY
  6. laptop / internet
  7. perfume
  8. digital camera
  9. bantal busok
  10. **HIM**

Tahukah kenapa aku kata aku tak boleh hidup tanpa kesemua perkara di atas??hehe.. Yang pertama.. God dalam erti kata lain Allah s.w.t.. Tanpa Allah mestilah kita sebagai hambanya takkan wujud kat dunia ni tanpa Dia yang Maha Pencipta..betol tak??

Yang ke-2, my parents..sama juga lah, tanpa mereka siapalah aku..entah2 kat dunia ni pun belom tentu aku wujud..thanx mom n dad..=D..korang jangan pulak berfikiran kotor..okeh?? kat sini bukan tempat untuk membincangkan perkara2 yang kotor2 belaka..my parents are very loving and understanding tau walaupun mak aku tu garang semacam.. tapi kadang2 beliaulah merupakan otang yang sangat memahami diri aku yang rock nih..(rock ke??)

Yang ke-3 tadi adalah mykad..tahukah kamu apakah itu myKad?? tak tahu?? bangang pe?? haha..mykad tu IC la..identity card..kalau tak ada mykad nnt dikatakan pendatang asing..jadi aku bukan lah pendatang asing di negara sendiri, maka aku amatlah memerlukan mykad tersebut...

Ke-4..handphone..weh..gila pe kalau tak de handphone..buatnye tersesat tengah2 jalan, sape aku nak call, dah la no phone bukan sume aku hafal..lagi nak ingat satu phone book..hoho.. walaupun aku pelajar maths, tapi aku bukan jenis yang suka menghafal okeh..selain itu, handphone juga digunakan untuk menghubungi orang2 terssayang..haha..tersayang?? contohnya, ibu bapa, sepupu sepapat, sahabat andai dan yang tersayang.. tersayang lah wei..tak paham ke?? lembab tol..hehe..

Ke-5, DUIT..MONEY..PULUS..WANG..ape lagi orang panggil?? mcm2 kn.. sape kata dia boleh hidup tanpa duit memang tipu..penipu besar..haha..masuk toilet pun kena bayar tau, naseb sedut oksigen tak payanh bayar, kalau tak..tak tahulah ape nak jadi kat dunia ni..duit bukan sahaja digunakan untuk ber'shopping' tetapi boleh juga digunakan ke jalan yang baik..aik, shopping bukan aktiviti yang baik ke?? bukan ke kegiatan membeli belah ni boleh meningkatkan ekonomi??haha..pandai je lah..mane aku belajar neyh??abaikan ayat ini..dengan duit kita boleh bersedekah, beramal, dan lain-lain..korang tak tau guna duit ke?? ish...ape lah, buat duit pandai tapi guna duit tak pandai..sape2 nak belaja cara guna duit dengan betul, bolehla menghubungi aku untuk mendapatkan cara yang betul.. segala pertanyaan boleh dilakukan melalui talian 0123456789..

Ke-6, laptop dan juga internet..cuba bayangkan aku tak de laptop dan juga internet..adui ai..sekarang jugak aku mati..hoho..gila pe..kalau tak de intenet cm ne aku nak buat perkara-perkara yang berfaedah seperti melayari internet nih?? buku sori, gua tolak tepi..artikel kat intenet tu boleh lagi lah..so, kesimpulannya, memang aku tak boleh idop tanpa laptop/ pc dan internet..

K3-7, perfume...weh, perfuma adalah sangat wangi..aku adalah seorang penggemar perfume..kalau pegi kedai perfume, mau aku beli semua perfume yang jual..tapi naseb lah nafsu boelh dikawal..haha..sebulan, sebotol aku beli..bila?..setelah mendapat gaji..xde perfume, busuk lah..aku tak nak orang kenal aku dengan bau badan yang sangat tak best baunya..biar orang ingat aku sbb budak ni badan die tak berbau busuk..tp wangi je.. biar muka tak cantik..tapi kualiti kena jaga beb..

Ke-8,  digital camera..kemana aku pergi mesti aku bawak cam aku.. setiap saat adalah berharga.. orang putih kata, picture worth thousands words..betol ke?? ntah ek..cam ingat2 lupa lah..correct me if i'm wrong keh?? setiap destinasi yang dituju mesti ada kenangan kan..jadi, dengan adanya cam nih, boleh la rakam kenangan2 terindah..ceh..dh macam tajuk lagu pulak..

ke-9..bantal busok aku..haha..gila weh aku kalau tak de bantal busuk..mau susah nak tido..terguling sana, terguling sini, mata tak pejam2 jugak..ade bantal busok baru masyuk tido..hoho..best woo..tak tipu..

last but not least, **HIM**..siapakah gerangannya??haha..HIM lah..emm..kalau tak de die, hidup aku pasti muram..hehe..tiap pagi mesti wat aku senyum..haha..HIM lah..tidak perlu bertanyakan siapakah HIM okeh?? tak boleh bercerita panjang2 pasal HIM..hehe..

actually, banyak lagi list..nnt kalau aku tulis semua dh jadi mcm wishing list pulak kan??jadi aku tulis je 10..tu pun meti korang dah bosan kan nak baca..hehe..sapa yang sudi baca sampai abes nih..terima kasih..sesipa yang nak mengenali saya, boleh la tepon no td yek?haha..nnt korang akan dengar..

no yang anda dail tiada dalam perkhidmatan..terima kasih..

Saje gurau..jangan simpan di dalam hati..coz i love joking n make people laugh..but i'm not a joker okeh?? but one thing yang aku tahu, joker sangat cinta sama aku..huhu..joker batman itulah.. dia mati sebab tak dapat couple sama aku..haha..Salam..

2 comments:

baby girl said...

hai blog awak makin cantik,teruskan buat blog,lama tak bukak ym,huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu,atau awak malas layan chat saya.sedihnya....................

mademoiselle ain said...

baby girl- thanx..saya sebok siket

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards