• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Formula 1

Selamat hari Isnin semua. Hari ini macam lembap sikit, sebab dah terlalu tired orang puteh cakap. Subuh-subuh telah berkejar-kejar untuk mengejar dentist yang dah tak sabar nak berjumpa dengan patient kesayangan yang cantik lagi comel nih. HAHAHA

Hari ini tidak akan ada entry berunsur emosional sebab saya penat sangat. Cuba kau bayangkan. Bayangkan betul2 nih. Saya bertolak dari rumah pukul 6.40 pagi untuk mengejar bas jam 7.30 supaya dapat sampai ke JB sebelum jam 9.45 pagi kerana 'date' bersama dentist pada jam tersebut. Semuanya dilukan dengan terkejar-kejar dengan hanya beralaskan secawan teh tarik yang dibuat oleh emak tersayang. Tanpa nasi lemak, nasi goreng, roti canai atau lontong. Gila seksa perut aku.

Bila dah masuk dlaam bus, punyalah macam dalam peti ais. Sejuk gila sampai aku rasa nak cabut langsir bas tu buat selimut. Nak peluk orang sebelah bukan muhrim pulak. Nanti tak pasal-pasal kena tangkap basah dalam bas. HAHA. Okeh, tak lawak. Nanti kena komen dengan anon baru padan muka aku. Lepas tu nak lepaskan emo kat semua orang.

Dah la sejuk, laju pulak tu. Sampaikan aku rasa takut dan gerun nak tidur. Macam nak terbalik pun ada. Selalunya kalau naik bas, aku memang akan tidur sepanjang perjalanan. No wonderlah hari tu pergi JB naik kereta dengan member boleh sesat sikit. HAHA.

Perjalanan yang sepatutnya menambil masa 2 jam, telah disingkatkn menjadi 1 jam 20 minit. Gila cepat driver ni bawak. Apa dia ingat bas dia boleh buat macam Formula 1 ke? Sampai di JB, terus sambar cab, pergi klinik untuk date dengan dentist. Pak cik yang bawak cab tu pun, laju gila dia bawak. Cepat-cepat aku pakai tali pinggang keledar kat belakang. Mati katak nanti, sia-sia je. Sampai klinik, ramai sungguh umat. Sampai takda tempat duduk.

Nasib giliran cepat. 9.20 aku sampai klinik, turn aku sampai 9.40. Pukul 10.00 dah siap segala urusan. Terua bla, sambar cab pergi larkin. Perut dah meragam minta diisi. Tapi aku buat dek je sebab kalau boleh nak sampai BP cepat, nak masuk office. Banyak keje belum siap. Sampai Larkin pukul 10.25 pg, beli tiket 10.30 pg. Nasib masih lagi ada seat kosong.

Bila naik bas, hekeleh, driver ni lagi. Pergh, hari ni memang merasa naik Formula 1 la aku. Kau bayangkan, 10.30 bergerak dari Larkin, 12.10 dah sampai BP. Tapi kali ni aku dapat lelapkan mata jugak la, sebab aku macam penat gila pagi-pagi dah kena bangun naik bas pergi jauh-jauh dengan sejuk semua.

Sampai BP, terus pergi office. Dah call boss masuk office pukul 1 tapi 12.30 aku dah sampai. Semua pelik. Tapi, pekerja cemerlang memang selalu sampai before time. HUHU. La ni, saya penat sikit. Kerja ada, tapi tak leh buat sebab perut lapar sangat tadi makan dunkin donut 2 ketul je. Siapa baik hati nak belanja makan? Please. HAHA..

p/s: Tak dilupakan Happy 23rd Birthday to H. Semoga panjang umur murah rezeki.


9 comments:

ubey said...

hooh. balik terus apdet ke? kje kakkk

my name is Ain said...

ubey
hahaha..xde keje , semua pekerja aku da pecat..kah3

a.b geldofg said...

itulah tk nak bawa jeket..mcm dlm drama malaya tu..kan dah sejuk

ubey said...

haha. esok ko kasi la surat kje utk dirg blk

cIk JanNah said...

wah rjin la ain.
pai opis trus update blog?
pekerja contoh
;)

hikss
sape si H tuh?
^_^

my name is Ain said...

a.bxde la pulak jaket cm dlm drama melayu tuh.. erm, nk pinjam 1 boleh?

ubeykonfem hr ni aku bg blk surat twrn bekerja sbb bos aku masuk opis esok..haha

Jannahhehe..itu pujian atau perlikah? haha..
just kidding..sbb mls nk buat keje, update la blog..rs ketagih dgn blog sndri..hehe

H? entah la..haha..H tu mungkin Haslin, Hendon, atau Hahaha.

zaharah said...

jgn cakap H tu Hantu sudey...
hehehehehhee..
juz kidding..

my name is Ain said...

zaharahhehe..boleh gak ek..Hantu pun hantu la..
hikhikhik

zaharah said...

ishh..bahaya tu...
jgn wat men2...
heheheee

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards