• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

6 perenggan pendek sahaja..

Dua hari pulang ke pangkuan emak. Sabtu dan Ahad. Isnin telah pulang semula ke pangkuan mami. Selasa, duduk di atas pangku sendiri.

Err. Merepek. Biasalah.

Niat yang suci lagi murni pada hari ini adalah untuk meng'update' blog yang amat disayangi. Kalau anda mahu disayangi, rajin-rajinlah menginap di sini, pasti mendapat secebis kasih sayang. Ingat, secebis saja. Takda lebih. Kasih sayang dan kecintaan saya buat masa ini adalah khas untuk emak. Sikit tu adalah untuk yang lain.

Jangan worry, jangan risau. Hari ini anda tidak akan berasa pening dan loya pabila membaca entry di blog ini. Kerana niat kedua adalah, membuat entry dalam beberapa perenggan yang singkat dan ringkas. Cerita-cerita yang tidak berapa penting, baiklah dilupakan saja untuk menayang muka di sini.

Sabtu malam pergi menyambut hari lahir emak yang ke 54. Abah membelanja makan besar dan saya pun makan besar juga. Nasib perut pada saat tu sangat kosong, meronta-ronta minta di isi. Jangan terkejut kalau saya cakap saya makan sebanyak 3 pinggan nasi tapi setiap satunya dalam kuantiti yang sedikit. Sebab emak cakap, anak dia ni macam sudah kurus sedikit. Tu yang berani makan secara banyak.

Isi ketiga untuk hari ini adalah untuk membagitahu anda semua yang saya mampu makan sebanyak tiga pinggan in a arow but in a small quantity lah of course. Bunyi macam sangat bangga. Memang bangga apa. HAHA.

Ok. Cukup untuk entry hari ni. Sebab tadi dah berjanji tanak merepek-repek panjang berjela macam orang syok sendiri ke apa. Padahal dulu masa sekolah sangat tak suka membuat karangan.

Janji tetap janji. Maaf kalau terasa hampa (erk? padahal dalam hati sangat gumbira..) Hidup mesti berpegang pada agama dan janji. Mungkir janji, BERDOSA. Tak takut ke? huuuu






9 comments:

Ynn. said...

alahai comel je pendek2 bhahaa ;p nk tgk gamba ain ;D

my name is Ain said...

Ynn
comel eh? hahaha..
gmbr? emm tu la..kalau x mmg nk upload pic td xbwk usb port la syg..
maybe esok nye entry atau upload kt facebook jek..huhu

pn-iena said...

wah! ain mampu makan 3 pinggan..? kalau k.iena ler dlm kuantiti sikit pun maunya berpinggan pinggan..ekkeke

happy birthday kat emak jugak! moga panjang umur murah rezeki..

ubey said...

huk2. sejak aku menginap kt cni. aku semakin bahagia. betul katamu. secebis kasih sayang aku da dapat

KhairiL's said...

huhu
3 pinggan....
ok la mcm tu =)

Tihara said...

pendek ker..panjang tuuuuuu..huhu

azizan4444 said...

sudah kurus?
adkah itu 1 magik berlaku..hahaha

3 pggn skit lg tu utk org kurus.
mak ckp 6 pggn br cukup taw.hik3

my name is Ain said...

Kak Iena
hehe..tu kt luar..kalau kt rumah lg bnyk..nk2 mak yg masak..mantop betol..

huhu..time kasih..moga emak sihat selalu juga..

Ubey
huuu..blog ni memang membahagiakan..haha..tmbh lg sikit kasih syg..kasi up..hoho

Khairil
Err..ingtkn Khairil Rashid td..rupa2nya Khairil laen..minat gila kt dia..naseb da kawen..haha..

3 pnggan tu ok eh? kalau boleh nk tmbh lg..huhu

Kak Tiha
emm..masih panjang jugak eh? ala, ta best la wat enrty pendek2..bosan jek..sume isi pntg..xde isi ngarut..hhuhu

Azizan
*sobsobsob*
perli kah? tak baik tau..tgh usaha nk kuruskn bdn neyh..

6 pinggan? mak datok..mau meletop perot..
yg 3 tu pn rs cm nk temuntah da..huhu..

Tihara said...

yg pendek2 tu mcm aku nye blog jer..huk huk

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards