• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

kenapa suka tanya pasal kawen???


Kononnya hari ni mogok tak mahu update blog. Tapi macam tak sampai hati pulak. Mentang-mentanglah dah makin dewasa blog cakap, lupa pada dia. Huuu. Bukan lupa ke apa, yang sebenarnya hari ni saya macam kehilangan kata-kata keramat untuk ditulis. Takda idea datang mencurah-curah macam volcano mengamuk ke apa. Sebab mood saya hari, masih lagi sama macam mood malam tadi. Mood semalam. Pendek kata, mood dah basi lah.

Semalam potong-potong kek, mami dan daddy man bagi surprise beli ice cream cake. Tu yang kat atas tu lah. Memang sedap wa cakap sama lu, tapi perut dah kenyang kan, makan satu slice je lah. Lepas tu emak pun datang bersama abah dan adik bagi turut memeriahkan sesi potong ribbon. Eh, salah..potong kek. Sangat-sangat terharu sebab seingat saya kali terakhir menyambut hari jadi adalah pada umur 12 tahun ke apa. Lepas tu, memang takda potong kek dapat hadiah semua. Takda. Sebabnya, merantau, pergi belajar, menimba ilmu di negeri orang. Cehhh. Padahal dari form 1 sampai form 5 kat Johor jugak. Matriks pun kat Johor jugak. Cuma sambung degree je kat Selangor. Punyalah sayang pada negeri Johor sampai takda sanggup nak berpisah. Itu pun apa nasib dapat sambung belajar kat Selangor sebab memang 1st choice kat situ.

Cukup-cukuplah cerita pasal negeri Johor, nanti orang Melaka, Negeri Sembilan, Kelantan, Terengganu semua naik meluat dengan saya. Yang negeri tidak disebutkan janganlah kecik hati. Bukan tak mahu sebut. Kalau sebut satu persatu macam nak mengajar kajian tempatan pulak. Padahal boleh je cakap seluruh Malaysia.

Mengenai entry semalam. Hari ini, saya akan jawab kesemua soalan yang ditujukan dengan berhemah. Ceh, berhemah tu. Ye la. Semenjak jadi dewasa ni, rasa memang patut melakukan semua perkara dengan berhemah. Bukan nak kata sebelum ni tak berhemah, berhemah jugak cuma kurang sikit.


Ynn.
ehh, nak tanya, awk bila nk kawin? :DDD

Ok, Ynn. Terima kasih kerana bertanyakan soalan yang sebegitu comel macam orangnya juga. Sebagai seorang perempuan, mestilah mempunyai perasaan ingin berkahwin. Bukan wanita je, saya pasti lelaki pun begitu. Tetapi itu semua terserah pada ketentuan Allah. Cepat jodoh, cepatlah kawen. Lambat jodoh, lambatlah kawen. Tapi, kalau ikutkan hati, esok juga saya mahu kawen. Apa macam? Puas hati dengan jawapan? HEHEHE


Mari proceed soalan seterusnya.

pn-iena
soalan hehe:
1) Bila nak add followers kat blog kak iena ni...kuikui boleh gitu..ngengenge

2) Yang ingin sgt di ketahuai siapakah Nurul Ain di sebalik blog? penulisan yg sngat2 terbest diantara blog2 lain..

Kak Iena,
1) Soalan ni agak sukar sikit bagi saya. Tapi saya akan cuba jawab dengan sebaik mungkin. Bagi saya, tak semestinya blog yang saya follow tu saya akan baca, atau blog yang saya tak follow tu saya tak baca. Setiap blog mempunyai keistimewaan tersendiri. Nanti saya follow ye kak. HUHU. I follow.
2) Soalan ni kalau nak dijawab memerlukan beberapa muka surat. Kalau dah perlukan beberapa muka surat, maknanya akan menjadi panjang. Oleh yang demikian, saya akan membuat satu entry khas atas request Kak Iena. Erk..Perlukah? HAHA


cacen86
dan mcm biaserla..bile umo cmnih,org mst akan tyer bile mau kwen...ehehe...sabar jerla eh..:)


Kawen lagi. HAHAHA. Macam duta perkahwinan pulak aku ni. Mesti la nak kawen cepat kan? Tapi siapa je yang nak. HAHA. Calon pun belom ada nih. Erk.. Tak mau cakap banyak. Proceed next question.


-- [r][4][p][t][o][R] --
erm rap nak tanya kamu ni..soklan maut lagi sensitip nih...
soalanya ialah.... berapa no hp kamu..
jawab jangan tak jawab...kalau malu hantar jer kat blog rap ...wakakakaka.
.

Rap,
Woo woo woo. Sensitip dan maut betul sampai terasa panahan peluru kat kepala. Tembus. Pergh. Dramatik betul. No telefon eh? HAHA. Nanti tanya pak cik Karim. Dia bagi ke tak. *&*^&*( Pak cik Karim cakap, dia bagi no telefon IPD Batu Pahat je. Pastu tanya dekat Inspektor Sahab. Mintak pada dia, nanti dia bagi no telefon saya. HAHA. Amacam? Mengancam tak?


cIk JanNah
soklan cepu cemas
bila nak kawen?
cemas ke??
soklan mnyampah ade la..
kih3


Terima kasih banyak-banyak kepada cik Jannah kerana bertanyakan soalan yang berbaur mesra nih. HAHA. Soalan ni memang berciri cepuk lemas. Naik lemas nak menjawabnya. Rasa-rasanya dah terjawab kot soalan ni sebab dah ada beberapa orang yang tanya. HEHE..


Hemah tak hemah la aku jawab. Sebab dah petang ni, otak macam slow sikit. Makan kek banyak sangat semalam. Pastu telefon ni asyik la berbunyi, mengacau konsentrasi aku betul. Tadi idea memang mencurah-curah keluar. Bila diganggu dengan panggilan misteri terus black out.

Ministry of Human Resource. HAHAHA.
Pening kepala aku dibuatnya.




4 comments:

wanirani said...

aku punye wish birthday kat sume kawan2 prempuan aku tahun ni ialah

"semoga cepat kawen!!!"

hehehe~

Ynn. said...

eceh cute je jwpn die tau bhahahahaha :P apahal pn smoga umur meningkat ke 24 nanti sudah boleh hantar kad kawin kt ynn kah kah kah :P

a.b geldofg said...

aku tk kecil hati..sb ko memang bst

my name is Ain said...

wanirani
ye, terima kasih atas doa supaya kawen cpeta itu..kamu pun sama..bila mau kawen??HAHA

Ynn
umur 24 boleh hntr kad kawen eh? jap nk tanya encik misteri..dah sedia ke bang? HAHA

a.b
a.b pun best gak, mcm abcdefg..
huhu..
thanx2

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards