• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Traffic hijau dan biru


Saya perhatikan traffic ke blog saya semakin hari semakin menurun. Mungkin kerana lampu isyarat yang kerap sangat rosak, asyik warna merah saja, taknak warna hijau atau biru. Atau pun terlalu banyak sangat traffic light sampaikan takda orang dah yang sanggup menunggu lampu merah yang takmau tukar-tukar warna ke hijau tu.

Tapi takpa. Saya akan menukar traffic light tersebut kepada warna hijau saja. Atau biru. Lebih indah. Bercerita pasal hijau dan biru ni. KOmbinasi hijau dan biru sangatlah menarik dan comel. Maka tidak hairanlah saya suka kedua-dua warna tersebut. Errr, menyimpang dari topik asal dah ni. Sebenarnya ada cerita disebalik hijau dan biru. Tau tak? Tak tau? Nak cerita lah ni.

Ok. Macam ni. Disebabkan dalam tempoh tidak sampai satu bulan saja lagi saya akan menghilangkan diri pergi ke selatan tanah air, duduk di tepi pantai sambil menghirup udara kentut segar dan bersih tanpa internet yang free ataupun murah, saya telah mengambil keputusan untuk melanggan internet sama ada melalui GRO cyber atau apa-apa sajalah. HAHA. Merepek lebih saja aku nih. Nak diringkaskan cerita, tempat saya akan berkursus nanti mempunyai wifi tetapi perlu dilanggan pada harga RM10 bagi setiap 2 jam. Gila mahal. Masa dulu belajar kat UKM, 1 jam cuma dikenakan RM1.00 saja. Murah betul. Itu zaman wifi tidak meluas ke kawasan kediaman di setiap kolej. Sekarang ni, tak payah cakap. Kat ceruk mana pun, dapat jugak sikit-sikit tempiasnya.

Dipendekkan cerita, mana lebih baik; maxis atau celcom broadband? Sesiapa yang ada pengalaman menggunakan salah satu, sila bagi pandangan dan cadangan. Dalam usaha membeli ni supaya nanti bila berkursus kelak, masih sempat dan berpeluang mengupdate blog kesayangan ni. Tolong ye. Memerlukan pandangan dari segala segi. Tahap kelajuan, kewangan, semua lah. Service. Apa-apa yang berkaitan.

Semakin lama, belog ni semakin membosankan lah. Kan? Kan? Blah la jom, pegi belog lain yang lagi best. Jom jom.


12 comments:

Ynn. said...

haha ain ni comel betul rasa nk cubit je wkaka ;p

er, ynn rse celcom kot? er stimix lh tebaik wkaka

my name is Ain said...

Ynn
hehe..comel eh? bru tau hr ni..hahaha..

em, strmx mmg best, xkn mau bwk line telefon rumah pegi kursus syg oii.. sbb tu la nk usb nye..huuuu

cubit kang..kah3

dotblogspotdotkom said...

ok la tu..pakcik pun nak cubix juga... huhuhuhuhu

dolu pakcik guna maksis...tp makin lama makin teruka kevereh nye

lps tu x guna dah maksis berokban..nak guna selkom...tapi blm beli lagi....

pernah pinjam kawan punya selkom... takat lembah kelang yg dekat² kl nih...ok le...tp kalu dah masuk ceruk rantau tu....susah juga..EDGE aje yg ada....

tp try la selkom ada promosi.....

my name is Ain said...

pakcikdot
huuu..
ye ke?
esok gak nk pegi tanye..
hehe..

Tihara said...

pkai celcom laa..ramai blogger kat sni pkai celcom..

pn-iena said...

Ain mmg kena tanya dengan yg pakar pasal broadband puas ati tanya sendiri.. Tengok gak kawasan2 yang sewaktunya,..,. k.iena guna maxis broadband...area selangor ok jer... tapi kalau balik JB Lagi lah tahap gaban bertambah2 kelajuan dia..ehehehe

░♥si lampu neon♥░ said...

CELCOM pilihla celcom. pengasas celcom org melayu, maxis india, dan digi cina...celcom network senang nak dapat kat ceruk mane pun..lagipun rate lagi murah

ubey said...

haha. comel geram aku nak.... hahahhaa. huu. ak xpnah gune cc. tp mmber aku ckp celcom bb bes

pZah said...

rasanya celcom k maxis k lbih kurg je.

harga pn xbyk beza.

org ckp celcom lg laju.

tp tak jugak la.

kena tgk kwsn gak..

ada time2 je bnda nih tak buat hal.

masa kt Nilai tu ada mmber pkai celcomnya.

tp alahai..nk buka ym jgn hrp sgt la.

stakat ber'ym' kt email je la..

sbb ktanya kwnsn Nilai tu kwsn maxis.

mybe la kot.tu psl line mcm hampes je.

tp kalo ambik package mhal skit myb tak

prob sgt..

my name is Ain said...

Kak Tiha, Kak Iena, si lampu neon, Ubey, pZah
ye, terima kasih kepada semua info..sgt berguna..

DilOt said...

"Masa dulu belajar kat UKM,"

kamu dr UKM gak ke...ooo...=)

my name is Ain said...

dilot
ye, sy alumni UKM..awk UKM jugak?

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards