• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Kucing laparkan tikus membaiki labu.


Petang-petang yang sungguh syahdu ni memang sedap layan pisang goreng dengan teh 'o' panas. Sambil-sambil tu duduk dekat ambin depan rumah cari kutu. KAHKAH. Suasana kampung memang best. Petik buah ceri yang masak ranum. Lompat-lompat sampai melurut. Ape? Ape kau pikir? Kau pikir aku pakai seluar longgar sampai melurut ke bawah ke? Ish. Manade. Getah ikat rambut laa yang melurut. Pakai shampoo Rejoice, guna jari pun boleh. HAHA. Takde-takde. Rejoice takda kena mengena. Yang ada kena mengena sekarang ni adalah pisang goreng.

Jom! Pekena pisang goreng.

Seperti sedia maklum, hari ni hari Jumaat. Kalau Jumaat macam biasa dekat office memang takda kerja. Walaupun selalunya takda kerja, aku rajin-rajin gak cari kerja. Lap tingkap. Lap meja. Lap cermin. Lap segala benda la. Dalam hati jek ni. Amali nya belum lagi.

Sabtu dan Ahad macam biasa. Tak kerja, pergi cari pasal. Carilah pasal kat mana-mana jangan tanya. Kau mesti tau punya. Ni lagi satu, nak cakap pasal mamat kurang siuman semalam. Erk? Dia da takda call lagi, tapi suka sangat hantar sms kosong. Rugi kredit jek. Membazir. Tuhan marah kalau kita membazir. Tu aku tak sempat bagitau dia. Malas la. Harap lepas ni dia tak ganggu lagi. Sebab aku da rasa macam tikus da ni, kena menyorok takut kena terkam dengan kucing jantan. Huuu.

Emm. Satu lagi pasal blind date. Haa, jangan worry. Aku takkan merisikokan diri untuk ke blind date. Bahaya lagi membahayakan. Tak payah terhegeh-hegeh lah bukan? Cool and steady saja. Semacam tak berapa perlulah benda tu. Ada perkara yang lebihhhhhh penting. Penting sangatlah tu sampai h bertimbun. Err. Biasalah, modal cuma RM1, jadi merepek la lebih.

Sekarang dalam proses mengupdate blog. Bagi sesiapa yang telah meninggalkan link, tapi aku tak letak lagi, tolong ingatkan dan beritahu. Maklum la, umur 23 ni macam-macam nak fikir. Belum lagi 32. Kalau da 32 tak tau la macam mana gayanya. Lagi banyak benda yang lupa dari ingat. So, tinggalkan link anda diruang komen. Kalau tinggal kat shoutbox sana, aku selalu terlepas pandang. Bukan selalu sangat melayan shoutbox. Kadang-kadang jek. Tu pun spam bertimbun. Benci betol.

Lagi sekali diulang. Sesiapa yang nak meninggalkan link di sini, sila beritahu saya. Err. Kejap saya kejap aku. Mana satu pun tak tau. Ye, tinggalkan link anda di ruang komen. Insya-Allah saya akan update seberapa yang mampu.

Selamat berhujung minggu lah ye. Rajin-rajin kemas rumah. Nanti bertikus pulak. Huuu.


**macam mak cik-mak cik lak style aku tulis hari ni. Konon santai abes la. Pooodahhh cittttt!!


Tajuk?? Memang takda kena mengena dengan cerita asal. Harap maklum.



6 comments:

nurulshima said...

blind date? wow, best tak? ronnie xpnah pun...

a.b geldofg said...

ko tahu tikus opis?

my name is Ain said...

ronnie
err..tak penah pegi..malas ahh..HAHAAHA

a.b
emm..xtau..ape tu ek??

a.b geldofg said...

nanti aku buat entry mgenai tikus opis

a Q r a m said...

Pisang Goreng Taman U, dekat pasar

my name is Ain said...

a.b
err..ok!

Aqram
sedap ke?

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards