• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Bahasa Paling Romantik = ?

Adakah kamu tahu bahawa bahasa Perancis adalah salah satu bahasa romantik dalam dunia. Masa sekolah dulu, cikgu selalu cakap yang orang Perancis ni semua romantik. Tak tahulah betul ke tidak sebab saya belum pernah lagi alami.

Since nama yang saya guna untuk blog ni adalah Mademoiselle Ain, pasti ramai yang tertanya-tanya, saya ni pandai cakap bahasa Perancis ke? Mademoiselle tu bermaksud Cik atau Miss. Nak kata pandai tu tidaklah sampai ke tahap expert, cuma tahu sikit-sikit yang simple je.

Tiba-tiba keluar satu mentol atas kepala. Mungkin boleh share beberapa perkataan simple dengan kawan-kawan di blog. Esok saya akan post kan satu entry khas untuk belajar bahasa perancis. Atau nak belajar sendiri secara online boleh kat sini.

5 comments:

ain said...

haha.. ya..
mari kita sama2 menjiwang guna bahasa perancis..
nk mengutuk orang guna bhs prancis pun boleh..org tak tahu.. :)

JRY said...

madam moiselle tu bukan watak dalam novel the necklace time form 3 x silap.haha.

Recent blog post: Ramai saudaraku telah dipijak!

chika said...

Tolong ajar saya macam mana nak marah orang dalam perancis. HAHHAHAHAHA.

yang benar,
Mademoiselle-chika.
(eceh, nak jugak)

Recent blog post: Buah-buahan tempatan

ain said...

encik JRY,
madam tu maksudnya puan..
mademoiselle tu cik..
mane boleh gabungkan madam dan mademoiselle.. org perancis takda guna mcm tu.. kt msia je unik..
cik puan ain contohnye.. hehe..
xtau pulak ada cite tuh.. ;)

ain said...

hihi,
mademoiselle chika, nak belajar marah org dalam bhs prncs yeh?
nnt eh..kena cr ayat yg proper sket..
tp kalau setakat nk ckp b**i tu adalah..haha..

astarghfirullah..insaf2..xbaik mencarut.. :*

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards