• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Kalaulah....

Align CenterSebenarnya aku teringin menjadi seperti bos aku
(bukan menjadi diri bos tetapi berpangkat bos).
Tapi kenapa?
Sebab kerja dia sangatlah senang aku rasa.
Tiap-tiap bulan pun boleh dapat duit riban-riban.
Aku suka bila dengar pasal duit.
Duit dengan aku memang tak dapat dipisahkan.
Kerja bos aku kat opis senang je.
Kejap.. Kat meja dia hanya ada sekeping laptop dan seekor mouse.
Tapi sangat bersepah.
Okeh.
Kerja dia macam ni.
Setiap hari ikut suka hati dia nak datang opis pukul berapa.
Selalunya pukul 10 ke atas.
Sesampai di opis, dia akan membuka laptop dia yang sekeping, sambil memegang seekor tikus.
Kemudian, kedengaran bunyi tikus tersebut berbunyi secara laju-laju dari meja aku yang tak berapa jauh.
Main game FEEDING FRENZY dan yang seangkatan dengannya.
Hari-hari macam tu.
Dan aku jadi supplier game beliau.
Hari-hari.
Memang macam tu.
Sangat senang.
Bila lapar, keluar dengan client.
Pergi minum. Pergi makan.
Sangat senang lagi.
Cukup bulan duit masuk.
Memang masyuk.
Tak payah buntangkan mata besar-besar nak baca segala benda dekat dokumen segala.
Memeningkan.
Dan dapat gaji ciput.
Kalaulah aku boleh jadi seperti bos aku.
Dah, tamatkan angan-angan sekarang.

7 comments:

ubey said...

game dinner dash, wedding dash, dan yang seangkatan dengannya?

mademoiselle ain said...

ubey::
ya..tidak syak lagi..
and beberapa game lain la..
yang bukan seangkatan..

ubey said...

dunia game perempuan. game yg cute cmtu diorg suke

mademoiselle ain said...

UBEY::
masalahnye bos saya seorang lelaki..
dan anak2 beliau turut sama bermain..
haha..
ada gak game tembak2..tp xtau pe nama..

- jinggo - said...

....hari ini saya dah jadi kuli & bos untuk diri sendiri..nikmatnya tuhan sahaja yg tahu : sebaiknya dihujung kerjaya ada keinginan untuk jadi boss......

cIk JanNah said...

kalaulah angan2 2 can be reality..
wah betapa bahagia nye..
nak jgk brgan mcm 2..
huuu~

mademoiselle ain said...

jinggo::
semua orang pun macam tu.. cuma bergantung kpd diri sndiri.. nak duduk di kemompong lama (jd kuli org) atau nk mencuba sesuatu yg baru (blaja buat bisnes sndri n jd bos)..

jannah::
emangnya bahagia bangat..(ckp endon lak)..jom berangan sama2

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards