• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

SAKIT LUTUT

Segala sendi yang terdapat dibadan terasa sakit.
Terutama di bahagian lutut.
Padahal air cond berada pada suhu bilik yang tak berapa bilik sangat la.
Sejuk juga.
Siap pakai sweater semua.
Semalam keluar makan.
Lepas tu shopping sekejap.
Pun terasa macam berjalan lama sangat.
Kaki semua sakit, dengan mulut sekali.
(aik? jalan pakai mulut ke?)
Padahal sebelum ni takda pernah kesah pun kalau berjalan dari pagi sampai malam.
Malah bole buat part-time tolong buka dan tutup Mid Valley dan segala SC di KL.
Tapi tu dulu.
Sekarang dah kurangkan aktiviti menghabiskan duit.
Sebab dah tahu, betapa susahnya nak mencari duit sendiri.
Sebelum ni menghabiskan duit mak bapak sahaja.
Naseb sempat merasai keinsafan.
Sendi di tangan pun sakit juga.
Sebab banyak main game.
(kat rumah bukan kat opis)
Mata pun sakit.
Tapi hati takda sakit.
Bunga-bunga malah.
Sekian.
Nak sambung buat kerja.
Sebab nak jadi pekerja contoh.
Sekian buat kali kedua.

7 comments:

- jinggo - said...

Ain - sakit lutut.kesian.saya pun sakit hati.sebab ada orang janji nak bayar hutang.tak bayar.banyak alasan. hangin satu badan.....tapi kalau orang sakit lutut lagi tak best.sebab dengan adanya lututlah adanya tapak kaki.tak ada tapak kaki susah nak berjalan.....

Akhirnya - sakit tu kan sebahagian dari nikmatkan ain.harap ada sedikit kesedaran dihujung kesakitaran tu.....

mademoiselle ain said...

jinggo::
kalau nk banding sakit hati ngan sakit lutut, lagi parah sakit hati kot..sbb kalau sakit lutut boleh lupa..hehe..do, mst dh xingt lagi yg lutut tu sakit..tp kalau sakit ati, boleh tbawa2 dlm mimpi..

lutut ni sakit bukan sbb bnyk sgt jln, tp sbb opis sejuk sgt.. takot je kena chiku...nya.. pe nama demam tu.. yg sakit kt bhgn sendi kn?? minta dijauhkan..

Tihara said...

hoo..sakit lutut tu tandenye dah tua..ngeh3x..jgn mrh ye adek comel,akak kidding jer ..minumla susu anlene..

mademoiselle ain said...

tihara::
haha...dh tua ek?? em, mmg kot..tp sbnrnya sy xtahan sejuk la.. n sy xsuka minum anlene..sy mkn pil kalsium je..

nurulshima said...

hmm,pekerja contoh :) awwww, mst cpt dpt naek gaji ne..

mademoiselle ain said...

ronnie::
haha..baru je naik sekali..
kalau boleh tiap2 bulan pun nak naik gaji..
masyuk..hehe

missy suzi said...

gler la!!
bukak tutup mid valley tuh..
impressive!!!
hahahahahahaha~

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards