• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

PANGGILAN LUCAH

Kegiatan penuh excited makin rancak dilakukan. Dan aku pun turut rasa seperti tidak sabar mahu berkahwin. Eceh. Pigirah mabuk, masak pun tak pandai ada hati nak kawen. Esok laki kau makan batu rebus je la. Mak aku suka cakap macam tu. Walaupun kedengaran agak 'laser' tapi aku tau, dia sekadar mengingatkan aku.

Bila sibuk buat persediaan orang lain kawen ni, tetiba aku teringat pulak dulu masa kenduri kawen kat rumah nenek aku. Masa tu aku darjah 4. Budak-budak lagi kan, seronok abes la jumpa sepupu-sepapat. Dah la adik beradik mak aku ramai, 13 orang tau, semua balik time tu. Memang penuh macam rumah pelarian ada keadaan rumah nenek aku time tu. Naseblah rumah nenek aku tu dua tingkat, and ada 8 bilik. Tak termasuk bilik air la, kalau masuk bilik air dengan bilik termenung ada 12 buah bilik semuanya. Time-time mcm ni, kitorang tak payah sibuk-sibuk mintak tolong orang uruskan majlis, kalau kat johor panggil orang rewang. Tak payah! Sebab semuanya ahli keluarga kitorang yang buat sendiri. Kata ramai kan?

Tapi, part yang aku paling tak boleh lupa masa tu adalah panggilan misteri yang kitorang terima beberapa hari sebelum kenduri dilangsungkan. Boleh dikatakan hampir semua ahli keluarga aku terkena panggilan misteri tu kecuali aku sorang. Pergh, memang nasib aku baik. Aku tak tahula, apa yang pemanggil misteri tu dapat dengan membuat panggilan sebegitu lucah, tapi family kitorg memang cukup bengang. Setiap kali telefon bunyi, semua fobia nak angkat. Tak silap masa tu no telefon rumah nenek aku adalah 07-455415 (try la telefon mana tau dapat awek sekilo) kot. Konfem sekarang dah tak wujud no ni. Korang nak tau, apa yang pemanggil misteri tu cakap? HAHAHAHA. Dia cakap dalam nada berbisik tau, macam berbisik dlam kelambu gitu.
"Hello, jom kita r*m*n"
Gila pe, tak kiralah yang angkat telefon tu lelaki ke perempuan ke, semua kena. Sengal betul, kalau dah desperate sangat bukan mcm ni caranya. Ntah apa-apalah manusia ni. And satu masa tu, pak cik aku pulak yang terkena, pastu pak cik aku siap menyamar jadi polis. Bila angkat telefon je dia jawab:
"Hello, balai polis batu pahat, boleh saya bantu?"
HAHAHA. Klaka pun ada aku rasa. Boleh pulak rumah nenek aku jadi balai polis. HAHAHAHA. Sampai sekarang kalau kitorang cerita balik pasal benda ni, mesti kitorang tergelak sebab semua terkena kecuali aku sorang. Bangga, tak dicabul lagi kehormatan walaupun melalui telefon. Ngee, sengal.

Dah la, tamat.

6 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

seram lak baca entry nih..
kenaper tak pasang caller ID...
leh kesan no.phone dia
wat repot polis...


mademoiselle ain said...
This comment has been removed by the author.
mademoiselle ain said...

kak yanie:
dulu2 tak tau ada caller id tu..
tp rsnye budak2main teefon guna public phone..
skrg sume dh ade enpon, dh xpkai tepon rumah dh..
kalau pkai pn utk intenet je..

Sweet Thinker said...

maafkan beta. beta yg buat panggilan misteri. tp utk kamu. tp kamu x angkat. frust. hehe!

CoklatChips said...

Aku yg buat.
Haha.

mademoiselle ain said...

St::
ye ke?
naseb tak angkat..kalau x xtau apa jd..
haha


coklatchips::
kau? is, kau nih desperate pe, smpai ngan sepupu aku yg lembut tu pn kau nk gak..haha

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards