• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

SAHABAT BAIK MIGRAIN

Sebelum saya merepek dengan lebih panjang, nak tanya sikit niih..*sok sek sok sek*. HAHAHA. Siapa yang ada pengalaman dengan penyakit migrain? Sila angkat tangan. Saya memerlukan perghtua dari anda sekalian kerana sejak akhir-akhir ni migrain telah menyerang saya secara berleluasa. Saya mula bersahabat baik dengan migrain ni sejak sekolah rendah lagi. Kalau tak silap darjah 5 kot ataupun darjah 6. Macam tu la lebih kurang. Masa tu kami baru kenal gitu-gitu je, takda la mesra sangat pun yang macam Bob AF selalu cakap tu *Mesra~~*. Geli jap. Okeh, abaikan. Proceed.

Start masuk sekolah menengah, saya dah mula jumpa kawan baru iaitu gastrik. Jadi migrain saya tinggalkan dan saya lupakan. Tak tau la dia merajuk ke, nak marah ke dengan saya, saya takda peduli sebab saya rasa macam ada chemistry pulak dengan gastrik. Tapi lama-lama saya rasa bosan dengan gastrik, so saya cari balik migrain. Masa jumpa migrain tu, punyalah hangin satu badan migrain. Sampai tak tahan saya dibuatnya. Maklumlah, lama tak jumpa kan. Lepas tu kami berkawan baik semula, tapi jarang jumpa la. Masing-masing ada tanggung jawab sendiri.

Sekarang nih, saya dah keep in touch balik dengan migrain dan juga gastrik Tapi gastrik tak pernah berkecil hati dengan saya sebabnya dia tak pernah mengganas secara tiba-tiba. Yang masalahnya sekarang ni adalah migrain. Dia cepat sangat cemburu lepas tu serang saya secara bertubi-tubi sampai saya tak tahu nak buat apa. And the problem is, migrain ni suka sangat serang hendap saya semasa saya di office sedang buat kerja. Sekarang pun dia tengah serang saya, tapi saya masih cool.

Untuk pengetahuan, saya memang tak pernah ambil pain killer or parasetamol segala bagai. Kalau sakit saya selalu tidur. Sekarang dia serang saya di office, takkan saya nak tidur. So, sesiapa yang ada tips and tricks.. Please do help me. Cuma jangan la memaksa dan mensuruh saya memakan parasetamol or segala ubat. Saya tak suka telah dadah tersebut.


*Point yang kaler biru sebenarnya tidak penting.
Kalau tak baca pun takpa.
Anda nak sakit hati sebab sudah terbaca, silakan.
HEHEHE

4 comments:

BudAk hijAu said...

masalah nie klu dh berkawan baik ngn migrin n gastrik...pas2 si migrin nie cemburu buta..mmg parah beb..

den pown slalu kena..tp,den ambik dadah lor...mslah ko skrg xnk ambik dadah...masalah2..heheheheh...

mademoiselle ain said...

budak hijau>> huhu..bab-bab makan ubat mmg den mls melainkn dh xde cr laen..ngee~

Wai said...

haaa... ada! kalo migrain atang menyapa... cepat2 nyalakan aromatherapy. cari yang baunya peppermint. nanti kompom lega sket.

kalau gastrik, hmmm... bungkus je la lempeng ke, jemput2 ke dalam beg, bawak pi keje....

keh, keh, keh....

mademoiselle ain said...

wai>> ooo..eh? selalu pkai lavender je..haha..membuatkan rs mengantuk..kalau bab bungkus membungkus ni mmg mls sket.. aku bukan jenis diet2 smpai xnk mkn.. aku mkn bnyk tp yg peliknye tu still nk kena gak gastrik..tak paham betol..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards