• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Emak Saya Pergi Meninggalkan Saya

Kepada sesiapa yang menanti-nanti aku mengupdate blog (ada ke orang tunggu?), sorry la buat kalian tertunggu-tunggu. Ada masalah dengan internet connection tadi ditambah lagi dengan cuaca hujan dekat sini. Sorry for the late. Sebenarnya hari ini saya berasa sedikit sedih sebab emak saya akan pergi meninggalkan saya. Sedih maa, walaupun kami jarang berjumpa, tapi rasa sedih tetap ada. Tapi, sebelum emak pergi meninggalkan saya tadi, dia ada memberi saya duit. Yahuuu. Sepatutnya saya yang membagi emak saya duit, tapi terbalik pula. Tidak apa, emak saya sayang saya. He He He.

Emak saya akan pergi meninggalkan saya selama beberapa hari, mungkin seminggu katanya. Tapi saya sudah berpesan kepada emak supaya membelikan buah tangan kepada saya apabila sampai di negara orang kelak. Tolonglah jangan lupakan anak dia yang sangat comel ni sendirian. Kesian dia. (anak dia yang comel adalah merujuk kepada orang yang sedang menaip ini,he he he). Sebenarnya emak saya bukan pergi jauh sangat, emak saya cuma pergi ke negara orang yang terletak di seberang Tambak Johor. Tahu tak negara apa yang terletak di seberang Tambak Johor. Ayoyo, Singapore lah. Saya tidak dapat ikut sebabnya, yang pertama : saya bekerja dan sebab kedua : pasport saya sudah tamat tempoh. Saya berasa sangat sedih ditinggalkan kerana saya sudah lama tidak pergi ke Singapore dan saya turut dapat merasakan bahawa Singapore pun turut rindu dengan saya. Singapore, wait for me! Ha Ha Ha. Lepas harga pasport turun baru nanti saya pasang azam pergi buat. Pasang azam sahaja. Belum tentu buat. Heeee.

Saya nak tatap wajah emak saya puas-puas sebelum emak saya pergi meninggalkan saya. Ta Ta Ta emak, hati-hati di negara orang (macam jauh sangat je). Jangan jatuh cinta dengan mamat bangla sudah, nanti abah cari minah Indonesia. HEEEEEEE (saya memang suka bergurau). Jangan lupa membeli ole-ole dari sana, and jangan sesekali pergi ke Indonesia bersama mak cik saya di sana tanpa pengetahuan saya, kerana saya tahu pasti dia akan bershopping sakan pabila sampai di sana kelak. Sila beritahu saya jika emak hendak ke sana, please (emak saya bacakah blog saya? rasanya tidak..). Sekarang saya nak pergi menangis kerana telah ditinggalkan oleh emak saya. T___________T (menangis dengan wajah yang sangat comel..hik)





## sepatutnya entry ni di post semalam, tapi ada mslh teknikal sikit.

2 comments:

missy suzi said...

kasihan ekau!!!
hahaha..next week aku plak g sane..
de famly gath kt sane..raye aji d sane..coz famly belah abah aku sgaporean..daa!!aku pown nk g tinggalkan ko!!

*passport sile renew ye!
RM300 1jam.ahaks~

mademoiselle ain said...

haaaaaaa.
pegi la..pegi!!ceh, aku xkesah pun..


xkire, aku nk tggu gak harga pasport turun bru aku renew..ngeee..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards