• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Tangan saya cedera

Minggu lepas telah berhujung minggu bersama keluarga tersayang dan menghabiskan masa berkualiti selama 2 hari. Seperti biasa, kalau balik rumah aku memang akan membersihkan rumah (tunjuk rajin) tak kira dalam rumah atau luar rumah. Cuma aku tak tolong bersihkan rumah jiran je. Oleh sebab minggu lepas telah membersihkan kawasan dalam rumah, maka minggu ni aku membersihkan kawasan luar rumah yang telah menjadi semak serta samun. Disebabkan mesin rumput abah telah dicuri oleh manusia yang tidak bertanggungjawab, jadi proses nak memotong rumput adalah sangat sukar. Betol tak tipu. Aku cuma bersihkan 1 bahagian je, tu pun sebab tangan dah cedera baru berhenti.

Pokok-pokok yang tumbuh secara meliar aku kasi cabut and tebang menggunakan parang yang pendek (kecik je parang tu). Punya excited membersihkan rumput-rumput sampai hujan turun pun aku abaikan je. Ha Ha Ha. Aku tak suka buat kerja sekerat jalan. Kalau dah start mesti kena habiskan sebab kalau stop sekerat jalan mesti malas nak sambung balik.

Korang tau kan rumput gajah? Haa, rumput tu la yang aku cabut semalam. Punya la susah nak cabut sebab akar dia sangatlah kuat. Tu yang aku gunakan parang pendek tu. Tekun punya tekun memotong rumput, secara tak sedar aku tertetak tangan aku sendiri. Tangan kiri kat bahagian ibu jari. Nasib la aku tak hayut kuat kalau tak mau putus jugak jari. Huhuhu. Sakit tau, sampai sekarang masih berdenyut-denyut. Tapi luka sikit je. Tak pe la, gotong-royong punya pasal.

Bagi aku rehat sekejap la ek. Tangan telah menjadi sakit secara tidak langsung kepala pun mengantuk. Idea pun tidak datang mencurah-curah. oleh kerana tangan telah menjadi sakit, proses menaip pun menjadi sangat lambat. HHHuuuuuh. Bagi gua rest sekejap.

2 comments:

Sarah Ezeeliya said...

tggn cedera mesti sebab niat tak betol nih..
nak tunjuk rajin kan sebenarnyer..
trus dapat hadiah..huhu..

cian nyer die..hehe

mademoiselle ain said...

HUHU.. niat mmg dh betol.. takde niat nk tunjuk rajin pn sebab mmg dh rajin (bace entry mei). HaHa..

dah naseb..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards