• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

Emak Yang Tidak Menelefon Anaknya

Bosan betul hari ni. Awal-awal pagi lagi dah rasa bosan. Belum sampai tengahari lagi. Em, tu la siapa suruh jadi rajin sangat semalam buat kerja untuk esok sampai next week. Dah hari ni tak tahu nak buat apa. Padan dengan muko den. This Sunday aku akan pergi ke KL sebab ada urusan. Ececeh, no lah. Actually next Monday ada interview dekat Bukit Bintang. Mula-mula tu rasa macam malas nak pergi sebab dah tak bersemangat dah nak pergi interview. Tapi, disebabkan aku dapat interview yang sama dengan coursemate aku yang satu kepala, tu yang aku terus setuju nak pergi. Siap suruh recruit company tu call lagi kawan aku nih.

Sebenarnya aku tak adalah mengharap sangat nak dapat kerja tu, walaupun gaji yang ditawarkan memang tinggi dari gaji aku sekarang. Tapi tu semua rezeki masing-masing. Kalau dapat, Alhamdulillah. Tak dapat, cuba lagi lain kali (macam ayat dari juri rancangan realiti TV kepada peserta-peserta yang tersingkir je). Nampak macam putus asa je, tapi sebenarnya tak. Aku dah lama fikir benda ni. Aku rasa aku ni seorang yang independent. Tak suka bergantung pada orang lain. Aku suka buat kerja aku sendiri melainkan aku tak tahu baru aku tanya orang. Bukannya aku selfish or sombong or apa-apa la yang korang nak describe aku, tapi tu memang aku. Sekarang ni aku dah pikir aku tak nak kerja bawah orang sebab aku rasa aku nak jadi bos je. HEEEE. Ada ke orang nak ambil fresh grad terus jadi boss sedangkan pengalaman ciput and ada yang 0? HA HA HA. Kalau ada company tu mesti ambil risiko gila. Lagi kalau amek orang macam aku, mau lingkup. Enjoy je memanjang.

Stop lah cerita pasal kerja ni. Malas nak pikir panjang-panjang. Ada banyak benada lagi yang perlu difikirkan. Kenapa harga beras tak turun-turun ke sedangkan harga minyak dah turun 5 kali. Turun pun sikit je setakat beza RM2 je. Kenapa harga barang runcit pun tak turun-turun jugak sedangkan masa harga minyak naik diorang semua sibuk nak naikkan harga barang. Sekarang, bila harga minyak dah turun, diorang tak pulak turunkan harga. Jadikan alasan tanam sayur tak guna minyak la, tak guna petrol. Abes yang dulu kau naikkan harga sayur masa tu kau tanam sayur pakai pertol ke? Hai, apek-apek. Kalau dah namanya apek tu apek jugak. (cara aku pikir memang macam cara PM pikir. HA HA HA)

Aku tengah rindu gila kat someone nih. Emmmmm, EMAK aku la. Sejak dia sampai Singapore, tak ada call aku langsung. Mentang-mentanglah aku tinggal kat sini, terus lupakan aku. Apa nak buat, terima je la. Tapi tak apa, bila emak aku balik nanti konpem aku cukai dia abes-abes (cukai tu macam pow la). Dah la, nak bayar bil telefon kejap. Ada masa nanti update lagi. Tapi aku perasan, lately ni aku macam malas nak update blog aku. Tak tau kenapa. (????)



##lelong-lelong, selonggok RM10 je.
Lelong-lelong.
Murah-murah.
(aku jual entry merepek hari ni)


This picture was published in NST last Ramadhan.
Two from left: That's me, wearing red blouse.
NGEEEE.
Malu, tak nak tunjuk muka.
(klik gambar untuk tatapan lebih jelas)

2 comments:

goasop said...

setuju sgt ng statement tu.. masa harga minyak nek, sume pakat nak naikkan harga.

bile da turun ni.. xmo lak~ isk3. duniawi tol uhu

mademoiselle ain said...

tu lh mslhnye..tengah pk kn solutionnye nih..



**kata pk ala-ala PM kn..

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards