• Post Title 1

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede ...

  • Post Title 2

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 3

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Quisque sed felis. Aliquam sit amet felis. Mauris semper, velit semper laoreet dictum, quam diam dictum urna, nec placerat elit nisl in quam. Etiam augue pede, molestie eget, rhoncus at, convallis ut, eros. Aliquam pharetra. Nulla ...

  • Post Title 4

    Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. In dapibus. In pretium pede. Donec molestie facilisis ante. Ut a turpis ut ipsum pellentesque tincidunt. Morbi blandit sapien in mauris. Nulla lectus lorem...

SPM week 2003

Emm..mula kan hari anda dengan Nescafe.. Ha Ha Ha. Tak jugak.. Bagi aku, mulakan hari anda dengan senyuman. Kerana senyuman tu satu sedekah. Minum Nescafe bukan dapat pahala pun.. Ha Ha (ya, aku seorang yang anti Nescafe, tak leh minum langsung). Sebenarnya nak ucapkan selamat kepada semua adik-adik Tingkatan 5 yang menempuh peperiksaan SPM hari ni. Jawab betul-betul ya.

Kepada sepupu-sepupu aku, Siti Aisyah bt Mustaffa, Muhamad Rafiki bin Abd Rahim and Hairry bin Mohd Sadali, semoga kalian mendapat kejayaan kelak. Hahaha. Kalau nak mintak tolong aku buat tusyen add math next week boleh, aku free. Ha Ha Ha.

Teringat pulak masa amek SPM tahun 2003. Dah 5 tahun dah, tapi rasa macam baru 5 bulan lepas. Cepat betul masa berlalu. SPM week masa kat sekolah dulu memang best gila! Best sangat sampai aku tak boleh lupa sampai sekarang. Few weeks before SPM week, semua form 5 student kena pindah duduk 1 blok sebab memudahkan para warden untuk memantau kitorang. Satu malam yang tenang, beberapa hari je lagi nak SPM, masing-masing sume otak dah biol especially F5 yang duduk kat dorm B2-1 blok Tengku Arfah. Dormates yang aku ingat : Nisa, Jamie, Nana, Sikin Ahmad, Echah, Nani, Syaf, Pedorn, Wanita, Toy, Fatin Fatanah, Ronnie and banyak lagi la. Tak berapa jelas di ingatan. Ha Ha Ha.

Satu malam tu, lepas solat terawikh, kitorang sume wat keje bodoh. Yang aku ingat kitorang bantai gelak bila dapat tahu Nani wat keje tuh.Ada ke, dia belek-belek paper Pancaindera, pastu dia dapat no phone Mama Juwie, and dia pun dok usha Mama Juwie. Ha Ha Ha. Si Nani ni dok miskol2 dia sampai minah tu bengang, last sekali masa Nani call Mama Juwie tu siap leh cakap macam ni, " Apa main-main tepon ni, Mama bagitau polis nanti baru tahu,". Ha Ha Ha. Siap dengan slang bapuk dia tu. Klaka betul sampai aku gelak guling-guling atas katil tak tahan sakit perut. Huhuhu.

Paham-paham la bila sume orang gelak, bingit satu dorm sampai sensei wat announcement kat PA system suruh F5 senyap. haha Klaka gila, nak suruh senyap pun siap wat announcement. Klaka. Klaka. Kah Kah Kah.

2 comments:

CoklatChips said...

Kim slam kat mama juwi.
haha..

mademoiselle ain said...

alamak, dh lost contact la ngan mama.. hahaha

Post a Comment

Blog Kita

Blog Kita
 
Copyright © ini sebuah kisah. Original Concept and Design by My Blogger Themes | Tested by Blogger Templates | Best Credit Cards